Wat is boeksoort B en sinds wanneer is het beschikbaar?
Boeksoort B staat voor het niet-Nederlandse boek. Deze boeksoort biedt uitgevers meer vrijheid in het bepalen van kortingen per transactievoorwaardecategorie (DUD, DIO, en AANB).
Waarom is deze boeksoort ontstaan?
Binnen de huidige boeksoorten (A, S, W en O) is er beperkte vrijheid bij het bepalen van kortingen per transactievoorwaardecategorie (DUD, DIO, en AANB). Voor niet-Nederlandse titels zijn er geen voorwaarden vanuit het Centraal Depot. Wij kunnen hier met de huidige boeksoorten niet in voorzien.
Wie kan gebruikmaken van boeksoort B?
Boeksoort B is exclusief voor aangesloten uitgevers bij CB die niet-Nederlandse titels aanbieden. Deze uitgevers moeten zich apart registreren om gebruik te kunnen maken van deze boeksoort.
Voor welke ISBN's is boeksoort B beschikbaar?
Boeksoort B is alleen beschikbaar voor fysieke boeken met een niet-Nederlandse ISBN's. Dit betekent ISBN's die niet beginnen met 97890 of 97894. Daarbij moet de uitgever geregistreerd staan bij CB als aanbieder van boeksoort B.
Hoe kunnen uitgevers hun niet-Nederlandse ISBN's registreren voor boeksoort B?
Uitgevers die niet-Nederlandse ISBN's willen registreren voor boeksoort B moeten contact opnemen met de accountgroep of accountmanager.
Bij voorkeur met de lijst ISBN's . Deze lijst kunnen wij gebruiken om na te gaan / uit te sluiten of titels al onder een andere uitgeverij aangemeld staan.
CB behandelt het verzoek en laat de uitgever weten of deze de boeken via CB Online als B-boek kan registreren.
Wat gebeurt er als een uitgever geen korting opgeeft?
Ga na omzetting altijd uw kortingen na. Wij kunnen niet uitsluiten dat deze vervallen/wijzigen door de omzetting. Er is een minimale korting vastgelegd die wordt geactiveerd als de uitgever zelf geen korting heeft opgegeven. Deze bedraagt:
Nederland DUD: 21%
Nederland AANB: 22%
België DUD: 20%
België AANB: 21%