CB houdt voor je de incourante voorraad bij. Alle artikelen die niet meer gevoerd kunnen worden, worden hierin opgeslagen en periodiek retour aan je verzonden. Je kan er ook voor kiezen deze onder te brengen bij een opkoper of te laten vernietigen.
Hoe wordt de incourante voorraad gevormd?
- Retour gezonden boeken met retourtype BES, MIS en OUD worden altijd bij de incourante voorraad gevoegd.
- Retour gezonden boeken met retourtype NBE, ONB, ROU en SEW ondergaan een kwaliteitsbeoordeling. Beschadigde exemplaren komen terecht bij de incourante voorraad.
- Retour gezonden boeken onder RVR met verwerkingstype O worden toegevoegd aan de incourante voorraad.
- Retour gezonden boeken onder RVR met verwerkingstype S worden alleen toegevoegd aan de incourante voorraad als deze beschadigd en/of niet winkelfris zijn. De overige artikelen worden toegevoegd aan de lopende/courante voorraad.
- Boeken die beschadigd worden aangetroffen in de courante voorraad, corrigeren wij op onze courante voorraad en nemen wij op in de incourante voorraad.
Wanneer verzenden wij de incourante voorraad?
De verzendingstermijnen variƫren naargelang de grootte van de uitgever. Ter indicatie kan je onderstaande aanhouden. Hierbij is het volume van de incourante voorraad doorslaggevend:
- Kleine uitgevers ontvangen de incourante voorraad bij een vol vak of aan het einde van het jaar.
- Middelgrote uitgevers ontvangen de incourante voorraad maandelijks.
- Grote uitgevers ontvangen de incourante voorraad wekelijks.
De bestemming van de verzending kan per soort variƫren.
- Retour aan de uitgever.
- Verzending aan een opkoper.
- Verzending aan een vernietigingsbedrijf.
Elke verzending wordt per soort met een pakbon 'Verzendlijst terugzendopdrachten' verzonden. Indien de zending niet naar de uitgever zelf wordt gestuurd, kan je desgewenst een kopie van deze pakbon ontvangen.